خواص خرما
از جمله فواید مصرف خرما برای سلامتی میتوان به رفع یبوست، اختلالات روده، مشکلات قلبی، کمخونی، اختلالات جنسی،اسهال، سرطان دستگاه گوارشی و بسیاری دیگر از مشکلات جسمی اشاره کرد. همچنین از خواص خرما این است که برایافزایش وزن نیز مفید است. این خوراکی سرشار از انواع ویتامینها، مواد معدنی، و فیبر است. این میوهی خوشمزه حاوی روغن، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، و منیزیوم است که همگی برای حفظ سلامتی بدن مفید هستند. به گفتهی برخی متخصصان سلامت، مصرف روزانه یک خرما برای داشتن رژیم غذایی متعادل و سالم بسیار ضروری است.
خواص خرما برای سلامتی موجب شده است این میوه همواره به عنوان یکی از بهترین مواد خوراکی برای رشد ماهیچهها شناخته شود. خرما به روشهایی مختلف مصرف میشود، از جمله ترکیب پورهی خرما با شیر، ماست، نان یا کره که میتواند طعم لذیذ آن را صد چندان کند. پورهی خرما هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان مفید است، به ویژه برای افرادی که دورهی نقاهت از بیماری یا جراحت را پشت سر میگذارند.
بر اساس بررسیهای جدید پزشکی، امروزه تاثیر مثبت مصرف خرما در پیشگیری از سرطانهای دستگاه گوارشی مورد پذیرش قرار گرفته است. مسلمانها طبق سنتهای فرهنگیشان روزهی خود را با خوردن خرما و آب باز میکنند. افطار کردن با خرما ازپرخوری و مصرف یکبارهی غذا در وعدهی افطار پیشگیری میکند. وقتی خرما با ارزش غذایی بالای خود در بدن جذب میشود،احساس گرسنگی را فرو مینشاند. همچنین، مصرف خرما تاثیرات مثبت زیادی بر دستگاه عصبیمان میگذارد، زیرا این میوهی شیرین دارای مقدار قابل توجهی پتاسیم است.
به علاوه، خرما به عنوان یکی از بهترین خوراکیهای شیرین و پرکاربرد میتواند فرایند گوارش را تنظیم و کنترل کند. مصرف این میوه در ظرفِ فقط نیم ساعت میتواند سطح انرژی آدم را به اندازهای قابل توجه افزایش دهد. طبق توصیهی انجمن سرطان آمریکا، باید روزانه ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر رژیمی مصرف کنیم که مصرف خرما میتواند نیازمان را به این میزان از فیبر تامین کند. همچنین گفته میشود، مصرف روزانه یک عدد خرما به حفظ سلامت قوهی بیناییتان در تمام طول زندگی کمک میکند. به علاوه، خرما به عنوان عاملی موثر در محافظت از بدن در مقابل مشکلات ناشی از شب کوری شناخته میشود.
ارزش غذایی خرما
خرما منبع خوبی برای انواع ویتامینها و مواد معدنی به شمار میرود. همچنین به عنوان منبع خوبی برای انرژی، قند، و فیبر شناخته میشود. مواد معدنی ضروری بدن نظیر کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیوم و روی را نیز میتوان با مصرف خرما تامین نمود. به علاوه، خرما حاوی ویتامینهایی نظیر تیامین، نیاسین، اسید فولیک، ویتامین A و ویتامین K است.
غالبا خرما را جزء مواد خوراکی ملین طبقهبندی میکنند. به همین دلیل، افراد مبتلا به یبوست میتوانند مرتبا از این میوه استفاده کنند. برای بهرهمندی حداکثری و مطلوب از این خواص خرما بهتر است آن را یک شب در آب بخیسانید، سپس هنگام صبح، وقتی ترکیب آب و خرما شکلی مانند شربت به خود گرفت، آن را میل کنید؛ به این ترتیب، میتوانید بهترین نتیجه را از آن بگیرید. خرما دارای مقادیر بالایی از فیبر محلول است که برای افزایش سطح سلامت دستگاه گوارش و حرکت راحتِ غذاها در مجاری گوارشی و در نتیجه، تسکین علائم یبوست بسیار ضروری است.
منبع:bazdeh.org