پسته آب خندان
يكشنبه, ۲۹ بهمن ۱۳۹۶، ۰۶:۱۵ ب.ظ
مهندس محمد موسیزاده، مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار میگوید آلودگی پسته آب خندان از پسته خندان طبیعی کمتر است اما موسسه تحقیقات پسته کشور اعلام کرده که طعم پستههایی که آب خندان شده باشد، به سرعت نامطلوب میشود و کیفیت آن پایین میآید.
بر اساس تحقیقات این موسسه، طعم و بوی پستههایی که آبخندان شده باشند اکثرا به سرعت برگشته و نامطلوب میگردد و طعم و بوی پسته از حالت طبیعی به طعم تند و بوی غیرطبیعی نامطبوع مانند (نا یا رطوبت) تغییر میکند.
مهندس محمد موسیزاده، مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار در مصاحبهای با انارپرس گفت: در صورت رعایت موازین بهداشتی، آلودگی پستههای آبخندان از پستههای خندان طبیعی بسیار کمتر است.
مهندس موسیزاده با اشاره پروسه تولید آبخندان گفت: در این فرآیند ابتدا پستههای دهنبست در آب سرد ریخته میشود و بلافاصله بر روی خشک کن گرم قرار میگیرد و در نتیجه فرآیند انبساط وانقباض، این پستهها به پستههای خندان تبدیل میشود که این پروسه به عنوان فرآیند آبخندان تعبیر میشود.
وی با سالم معرفی کردن پستههایی که با استفاده از روش آبخندان تولید میشود، اظهار کرد: برخلاف تصورعمومی، آلودگی پستههای آبخندان از پستههای خندان کمتر است.
موسی زاده البته این موضوع را وابسته به شرایط تولید و فرآیند آبخندان دانست وتصریح کرد: در صورتی که این فرآیند درشرایط و محیط بهداشتی سالم انجام نشود، میتواند منجر به رشد آلودگی افلاتوکسین شود که نوعی قارچ بیماریزا و خطرناک است.
مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان انار اضافه کرد: آلودگی افلاتوکسین وقتی وارد پسته و یا هر ماده غذایی دیگر شود با ورود به چرخه خون در کبد ذخیره میشود وچون متابولیسم آن برای این عضو سخت است در نهایت منجر به ابتلا به بیماری سرطان میگردد.
موسی زاده با اشاره به رواج فرآیند پسته آبخندان در کشورهایی مثل آمریکا گفت: این فرآیند در کشور آمریکا نیز انجام میشود.
وی با بیان اینکه بیشتر پستههای کشور آمریکا از نوع دهان بسته است اظهار کرد: در این کشور با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته اقدام به آبخندان کردن این محصول میکنند که به اصطلاح آمریکایی به آن واتراوپن (WatreOpne) گفته میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پستههای آبخندان قابلیت صادرات بیشتری دارند، بار دیگر بر نحوه تولید آن تاکید و اضافه کرد: اگر این پستهها در شرایط غیر بهداشتی تولید شوند، قطعا زیانآور بوده و سلامت مصرفکننده را به خطر خواهند انداخت.
موسی زاده بر لزوم بازرسیهای متعدد از سوی مسئولان مربوطه از شرکتهای تولید پسته آبخندان تاکید و اظهار کرد: لازم است دستگاههای ذیربط نسبت به بازرسیهای متعدد از این شرکتها اقدام کنند تا ضمن اطمینان از سلامت محصولات تولیدی این شرکتها، از شیوع بیماری سرطان و همچنین از دست دادن بازارهای جهانی جلوگیری کنند.
مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان انار در ادامه ضمن اظهار بی اطلاعی از تعداد پروندههای تشکیل شده در خصوص تخلف در پروسه تولید پسته آبخندان در شهرستان انار، مسئول رسیدگی به این امر را اداره کل استاندارد ومعاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی معرفی کرد.
مصاحبه از: مریم ایمانی
۹۶/۱۱/۲۹